Sammanfattning av 2013

1. Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
Jag har gjort mycket i år som jag aldrig har gjort förut. Jag har hoppat av högskolan och jobbat som vikarie på förskolor, sett Melodifestivalsfinalen live, besökt både Friends arena och Globen, sett världsartister live, rest till Rhodos och haft All-inclusive, flyttat hemifrån, och inte bara 2 mil från familjen, utan 2 timmar ifrån, för att plugga på universitet, blivit nollad, suttit med en vän på akuten mm, mm.

 
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade inga. Jag brukar faktiskt inte ge några.

3. Fick någon du känner barn?
Ja min vän jag känt allra längst, och han är ett riktigt litet charmtroll! :D

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, och det är jag väldigt tacksam över.

5. Vilka länder besökte du?
Rhodos ♥ (Grekland)

6. Är det något du saknade 2013 som du vill ha 2014?
Jag är ganska nöjd med mitt år, men självklart finns det alltid något man vill ha. En fin lägenhet som jag får möblera och pynta helt själv t.ex. Och mer tid till vänner och familj.

7. Vilket datum kommer du alltid att minnas?

Rhodos-resan kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat, det var en underbar resa. Även nollningen under höstterminen som har innehållit mycket skratt och känslor.

 
8. Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Att jag flyttat hemifrån, faktiskt. Även om jag saknar familjen och vännerna hemma i kära Dalarna så har jag alltid känt att jag trivts bättre i större städer, och jag älskar Örebro. Och att jag har träffat så många nya underbara vänner.
 
9. Vilket var ditt största misstag?
Jag vet faktiskt inte om jag gjort något stort misstag. Jag tycker inte om att gå omkring och ångra mig, det måste ju trots allt funnits någon anledning till att man gjorde det valet man gjort? :) Så nä, kommer inte på något stort misstag...

10. Vilket var ditt bästa inköp?
Resan till Rhodos. Och min dator och skrivare.

11. Vad spenderade du mest pengar på?
Mat...

12. Vad gjorde dig riktigt glad?
Jag har varit glad för det mesta detta år. Men gladast har jag nog varit när jag fick komma hem efter 2 månader och kramas med familjen och Trisse. Speciellt Trisse. Kanske låter sjukt, men jag kan i alla fall samtala med familjen och vänner fast jag är här, men Trisse finns bara med i tankarna. Han har trots allt varit en del av mitt liv i 15 år.

13. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag har inte skadat mig allvarligt. Sjuk har jag varit rätt mycket, dels under vintern/våren då jag i princip var sjuk konstant pga. att jag vistades på olika förskolor varje vecka. Därefter tog jag ett uppehåll under sommaren då jag missbrukade handsprit under jobbet, innan jag drog iväg till Örebro, blev nollad, gick hem i shorts, blöt i såpa osv. och drog på mig feber, blev frisk i någon vecka, fick feber igen och låg däckad i 1,5 vecka och fick lov att äta penicillin för att bli bättre. Sen dess har jag klarat mig *pepparpeppar*


14. Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2013?
Hmm, begging, You, Soldat, Hey brother, Trumpsta, Timber, Uncover, Undressed, What does the fox say, A little party never killed nobody, Story of my life, jarajara, bara bara bere bere, opa opa, Macarena, This is what it feels like, haha kan fortsätta i en evighet.

15. Mådde du bättre eller sämre under 2013 än vad du gjort tidigare år?
Som jag sagt innan så är jag mer eller mindre nöjd med detta år, så jag anser att jag mått bättre i år, även om det har varit jobbigt med ångest lite då och då, men det är något som jag försöker trotsa.

16. Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?
Träning, men tiden och orken har inte riktigt funnits där.

17. Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?
Nä, det anser jag inte. Visserligen har jag fått prioritera en hel del, framför allt under hösten, men jag tycker det har fungerat bra ändå.

18. Hur var din julafton?
Helt underbar och näst intill perfekt. Att få umgås med när och kära betyder allt för mig. Jag har en underbar släkt! Go mat, skratt och förväntansfullhet beskriver dagen rätt bra.

 

19. Blev du kär?
Inte kär, men har väl träffat några intressanta personer.

20. Vilket program har varit det bästa på tv?
Under the Dome och Johan Falk tror jag. Men inget slår ju Revenge.

21. Hatar du någon som du inte hatade förut?
Nä, tycker inte om att hata, det är ett sånt starkt ord..

22. Vilken var den bästa boken du läst under året?
Jag har knappt läst några böcker i år, kommer bara på Andreas Lundstedt och Kristian Gidlund. Måste säga den sistnämda då, den griper verkligen tag i en! 

23. Vilken var din största musikaliska upptäckt?
Har inte upptäckt någon ny artist vad jag vet, men älskar Norlie & KKVs album, och framför allt Soldat. 

24. Önskade du dig något som du fick?
Det mesta jag fick hade jag önskat mig, så ja.

25. Önskade du dig något som du inte fick?

Såklart, det finns ju alltid mer saker man vill ha än vad man kan få, mycket vill ha mer. Men jag är nöjd med allt jag har fått. Men en lägenhet skulle ju som sagt sitta fint ;)

26. Vilken var årets bästa film?
Måste nog säga Catching fire där. Blev positivt överraskad :)

27. Vad gjorde du på din födelsedag?
Öööh, tror jag jobbade då, och om jag minns rätt så mådde jag inte på topp. Men thaimat fick jag.

28. Vilka var de bästa människorna som du träffade?
Nya människor? I såna fall alla nya vänner i Örebro.

 

29. Hur skulle du beskriva din klädstil?
Same as always. Oftast jeans/leggings och någon topp. Och söndagar och sega dagar hemma - mjukiskläder ;)

30. Vad fick dig att må bra?
Vännerna och familjen. Klyschigt svar, men det krävs inte så mycket mer än så.

31. Vilken kändis var du mest sugen på?
Eeh, kan inte påstå att jag varit sugen på någon speciellt. Finns väl många som är fina att titta på, men sugen? Njaee.. Dock finns det ju ingen snyggare än Enrique Iglesias!

32. Vem saknade du?
Känner mig tjatig, men familj och vänner.

33. Vilken var din bästa månad?
Augusti & september skulle jag nog säga.

34. Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?
Det finns det nog alltid, men kommer inte på något direkt just nu. Så jag antar att jag inte har gjort allt för många snedsteg ;)

35. Hur kommer nästa år att skilja sig från det här?
Det kommer nog inte vara så mycket festande, om jag får säga mitt. Har mer eller mindre varit ut varje helg denna höst. Även om det är kul, men det tar på krafterna :P Sen hoppas jag att jag bor på ett bra ställe och inte behöver flytta inom 6 månader, och jag kommer inte jobba under våren. Sen får tiden utvisa vad som händer.

 

 

K O M M E N T E R A (1)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Julafton

Hade en underbar julafton med släkten! Kalle, äta så man får ont i magen, skratta osv. Precis som en julafton ska vara :D 
 
K O M M E N T E R A (1)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Update

Skrev ju ett inlägg i måndags som av någon anledningen inte kom upp. Träffade i alla fall min kära barndomsvän för en lunch och julklappsjakt på Kupolen bland alla andra sista minuten-konsumenter. Var dock inte alls så farligt med folk som jag trodde att det skulle vara. Lyckades stöta på Thobias från Paradise hotel också, vilket jag inte skötte så diskret ;P Tydligen har jag gått i samma skola som honom också fick jag reda på.
Fick träffa lillen en sväng också, vilket charmtroll! :D 
 
Bilder från gårdagen kommer upp sen. Hade det riktigt trevligt! :D
 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

GOD JUL!!

Från mig och Trisse! ♥
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Njuter av livet!

Att vara hemma har en helt annan betydelse för mig nu. Jag uppskattar allting på ett helt annat sätt. Varenda minut är guld värd. Kom hem efter att ha kikat på brors nya boende till gomat och en sällskapssjuk katt. Är lika rädd varje gång att han ska ha glömt bort mig, men får alltid det bekräftat att jag fortfarande är hans favorit. Igår sov han i mitt knä hela kvällen, medan jag och pappa umgicks med tvserie. Kvalitetstid. Och känslan av att kunna sitta i en soffa, eller äta vid ett riktigt matbord. ♥ Nu ska jag ta vara på varenda dag medan jag är hemma. Visst måste jag plugga, och det ganska mycket (vilket jag ska göra nu) men jag njuter ändå. Ser fram emot vad 2014 har att erbjuda! 
 
Ah, kramar sönder honom! Mitt ♥
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

I'm coming home!!

Just nu.. Vetenskaplig artikel på engelska! Wohoo..



K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Well hello there!

Yepp, you're right, drar iväg till Kåren ändå! Har pluggat sen 10 idag, och det känns ändå helt okej, så mja, får bli så! Så här sitter jag, med handduk på huvudet, och ska strax koka ihop någon mat innan jag ska fixa mig och dra iväg. Fast tänkte faktiskt vara duktig och börja läsa en artikel först. Får se hur länge jag stannar, ryktas om bartömning, så har en känsla av att det kommer komma en del folk! 
Mja, artikel vare ja! 
 
 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Just an ordinary day / länka inlägget

   

Hej från sängen!

Har varit i skolan både igår och idag. Inte gjort så mycket mer. Nu ligger jag i sängen och chillar. slökollar på Pirates och ska snart sova så jag orkar upp imorgon. Dock väsnas grannen ovanför med dammsugan denna tid (?) så får vänta lite..

Funderar på att dra ner till Kåren imorgon kväll också för julavslutning och träffa mina fina en sista gång innan vi alla skiljs åt. Beror helt på humör och hur länge vi befinner oss i skolan imorgon och hur tidigt vi ska ses på torsdag. Men om jag känner mig rätt så blir det nog så. Hur som så längtar jag nå så fruktansvärt tills fredag. Nu vill jag bara hem och krama om alla! När jag vet att jag ska hem så går dagarna extra segt och saknaden blir ännu större.


tummen upp för det! Goodnight!


K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Lazy Sunday

Bakat bröd, kollat på skidor, diskuterat med gruppen kring arbetet som ska göras i skolan, lagat mat osv. Ungefär det min dag har bestått av. Och just nu kollar jag på sista Johan Falk filmen (okej, inte precis just nu, nu är det nyheter). Riktigt spännande! Gårkvällen blev i alla fall mysig. Såg alla avsnitt och satt sedan och bara pratade innan vi drog hem kring 1. 
 
Idag har min fina vän kommit hem från Spain också! :D Hoppas på att träffas snarast, har en känsla av att vi har mycket att ta igen ;) ♥
 
Så seg, haha. Mja, jag har mössa, så skönt! Har nada bilder på datorn.. Tråk! 
Nu ska jag krypa under täcket igen innan jag ska sova. Lär upp relativt tidigt imorn för att bege mig till skolan! Känns som en evighet sen jag var där sist :')
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Just an ordinary day / länka inlägget

   

Live the life you love. Love the life you live

Vet inte riktigt vart veckorna försvinner, men helt plötsligt är det helg igen! 
Har pluggat mer eller mindre hela veckan, med några klasskompisar och själv. Igår skrev jag tenta, sista för detta år, vilket är underbart skönt, och sen gick jag hem, fixade mig och drog till my homie där vi hade det trevligt innan vi tog bussen till en kompis och förfestade lite innan vi drog ut på Kåren. Riktigt lyckad kväll/natt! 
Idag är man lagom seg som alltid när man lägger sig framåt 03.30.. Men det hindrade inte oss från att åka till Marieberg i hopp om att hitta kläder till jul, men jag hittar seriöst ingenting. Visserligen kunde det bero på att halva Örebro var där samtidigt och shoppinghumöret sjönk ner på noll, men tycker alltid det är samma sak när man verkligen vill hitta något :P Hur som helst så fick jag i mig thaimat iaf och bara det gjorde det hela värt, haha. 
 
Nu ska jag lägga mig i sängen och chilla innan vi drar ner till en kompis och kör mysteriet på greveholm-maraton. Lätt bästa julkalendern! ;D 
 
 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Weekend

Hola! 
 
I fredags hade vi en pluggdag. Vi hade tänkt följa med en kompis ut på kvällen men ingen var pepp på det ju närmare fredag det blev. Så drog på myskläder och knatade iväg i snön till min föredetta romie där vi bakade kladdkaka och pluggade. Men ju närmare kvällen vi kom desto mer pepp blev vi på att dra ut för att få en paus i pluggandet. Så ah, efter lite snack med massa människor så slutade det med att vi blev ett gäng där hemma och hade det trevligt. Spontant. Drog hem till mig en snabbis sen för att byta kläder innan vi fortsatte ner till Kåren där vi träffade på trevliga personer och satt och snackade bra länge. Blev inte mycket dans och vips så var klockan 2 och det var dags att gå hem!
 
Igår hade vi en bakdag hela dagen med lussekatter, kola, cornflakesgott och mumsade på pepparkaksdeg. Riktigt lyckat blev det! Dock fick vi inte plats med alla plåtar på bänken så vi fick ställa ner en på golvet, och rätt som det är så hör man "Jag klev på lussekatterna" och under bakduken låg det några fint tillplattade. Höll på att dö av skratt, haha x) Efter det lite film innan jag knatade hemåt.
 
Idag tänkte vi dra iväg på julkonsert på stan, tvsänd och allt. Men nää, snön vräker bokstavligen ner, och jag behöver plugga. Verkar inte vara nån som är så pepp på det, så får hålla mig inne idag. 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Too cool for school?

Jag har inte haft för mig någonting kul alls denna vecka. Befunnit mig i skolan varje dag (okej, som längst 3,5 timme) och när jag inte har varit där har jag pluggat. Tentan närmar sig och jag blir inte gladare för det! Kom ut till spöregn idag också efter seminariet, så såg ut som en blöt katt när jag kom hem..
Igår tog jag mig i alla fall kraft till ett träningspass. Har inte varit så svettig på månader! Och träningsvärken sitter som ett smäck i hela kroppen, fint dä! 
 
I eftermiddag ska jag till Ikea för lite julbord. Kul att få lite annat att tänka på än bara plugg, kan behövas känner jag! Men fram tills dess ska jag försöka sammanfatta allt klart, har sånt roligt liv just nu känner jag! ;)
 
 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Just an ordinary day / länka inlägget

   

Besök!

Har haft en riktig mysig helg och 1:a advent. Familjen kom hit igår så stack till IKEA och åt julbord, sen hade vi bara allmänt trevligt här hemma med film och så. Idag har vi gått runt på julmarknad i stormen. Så liiite julstämning har man ju fått, plus att min julgris har kommit hit också. Och fick fin julbelysning också ;D De åkte hem för nån timme sen så nu blev det tomt. Sitter och pluggar lite.. Inte det roligaste, men ska mysa ner mig med julgodis och se på film snart tänkte jag! :D 
 
 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Just an ordinary day / länka inlägget